Zatímco předminulý týden registrovala Krajská hygienická stanice v Olomouci nárůst nově pozitivně testovaných osob v Olomouckém kraji o 4 621 případů, minulý týden už to tak hrozné nebylo. Hygienici evidovali od pondělí do soboty už „jen“ 3 021 nových pacientů nakažených koronavirem. Zdá se tedy, že růst se konečně podařilo zastavit, a všichni věří, že pokles bude i nadále pokračovat.

K sobotnímu večeru evidovala Krajská hygienická stanice v Olomouci v kraji celkem 52 655 pozitivně testovaných osob na covid-19 od začátku pandemie. „Mezitýdenní nárůst činí 3 021 nových případů, což je oproti předchozímu týdnu přesně o 1 500 nakažených osob méně. V sobotu 16. ledna večer jsme registrovali 7 838 aktivních případů covid-19 a celkově od začátku pandemie koronaviru bylo v Olomouckém kraji vyléčeno z této nákazy už 43 891 lidí. Bohužel vlivem covid-19 už v kraji zemřelo 926 osob,“ shrnula základní data krajská hygienička Růžena Haliřová. „Největší počet aktivních případů registrujeme v Olomouci, kde je aktuálně nemocných 2 163 lidí. V Prostějově je nyní nakaženo koronavirem 1 201 osob, na Konicku pak 131 pacientů,“ dodala Růžena Haliřová aktuální informace i přímo z prostějovského regionu.

Také Olomoucký kraj se snaží pomáhat zejména seniorům, aby se dostali k řádné registraci na očkování. „Velkým tématem dnešních dnů je očkování proti nákaze covid-19. Olomoucký kraj byl v lednu mezi prvními kraji, který začal očkovat seniory v sociálních zařízeních. Zájem našich dříve narozených spoluobčanů byl a je velký, což mě osobně těší. Téma očkování je také hlavní novinkou na našem webu ‚KrajPomaha.cz‘. Občané zde najdou všechny základní informace, jednoduchý návod jak postupovat při registraci, podmínky úspěšného přihlášení či vlastní harmonogram vakcinace. S naším webem bude mít každý přehled o situaci s dodávkami vakcín do Olomouckého kraje a stejně tak se lidé dozvědí, jak sám proces očkování postupuje. Prostřednictvím těchto stránek se budeme snažit o co nejlepší servis pro ty, kteří se rozhodnou očkovat,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek. 

 

denní nárůst nakažených covidem-19 v olomouckém kraji

den                             počet nově nakažených

pondělí 11. ledna       618

úterý 12. ledna          670

středa 13 ledna          647

čtvrtek 14. ledna        288

pátek 15. ledna          512

sobota 16. ledna        112