První očkované hlásí různá místa České republiky. Například Praha už v polovině minulého týdne informovala o proočkování několika tisíců lidí nad 80 let. Očkovat se ale začalo také v regionech, Prostějovsko nevyjímaje. První lidé přišli v Prostějově na řadu během minulého úterý.

„Za uplynulý týden se v prostějovské nemocnici nechalo naočkovat devadesát seniorů starších 80 let a příští týden nemocnice proočkuje dalších více než dvě stě seniorů,“ prozradila Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Ta už během prvních týdnů a měsíců testování informovala, že díky rezervačnímu systému se před místem na odběr vzorků netvoří fronty. Podobně je tomu i nyní v případě očkování. „Termín si musí lidé sjednat prostřednictvím centrálního rezervačního systému na adrese www.registrace.mzcr.cz. Očkování proběhlo minulý týden plynule a bez problémů,“ konstatovala Radka Miloševská.

Nemocnice pak může být svým způsobem spokojena se zájmem veřejnosti. „První termíny byly plně obsazeny,“ oznámila mluvčí nemocnice. Lidé navíc dosud ve velké většině dodržovali oficiální objednávkový postup. „Pouze jeden příchozí přišel do prostějovské nemocnice bez předchozího objednání k očkování, personál mu proto poradil, jak postupovat správně,“ dodala Miloševská s tím že obdobný zájem očekává i v nadcházejícím týdnu.