V jednu chvíli svitla minulý týden určitá naděje provozovatelům sportovišť. Přiblížila se totiž možnost, že by se alespoň v provizorním režimu mohla otevřít. Včera těsně před uzávěrkou však vzešlo ve známost, že nic otevírat se nebude. Jak situaci vnímají? Různě. Někteří se ale shodují, že jak to půjde, rádi sportoviště zpřístupní pro veřejnost.

„Situace je taková zamotaná, oficiálně není moc informací,“ konstatuje starosta Vrbátek Pavel Novotný. Obec provozuje novou sportovní halu, která musela být v prosinci kvůli koronaviru potřetí za poslední rok uzavřena. „Pokud by to ale jen trochu šlo, jsem zastánce okamžitého znovuotevření,“ říká pro Večerník.

Podobně věc vnímá také ředitel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. Pod organizaci spadá například Víceúčelová hala-zimní stadion nebo městské lázně. „Nemůžeme řešit to, co vláda rozhodne ze dne na den. Nejde to, abychom předjímali její další rozhodnutí,“ poznamenal Průša. Právě Městské lázně v tomto ročním období zaznamenávají největší zájem plavců. Jeho zprovoznění by ale nebylo na počkání. „Není to ze dne na den. Všechny úkony zaberou několik dnů,“ vysvětluje Průcha mimoděk důvod, proč si Domovní správa spolu s městem nemůže dovolit připravit bazén, aby se po další otočce od politiků musel opět uzavřít.

Jinde už naopak na plán k otevření sportoviště rezignovali.

Jak potvrzuje i případ Konice, nynější opatření vůbec nepřála kluzištím. „Určitě to naše nezprovozníme, už by to nedávalo žádný smysl. Příprava kluziště by nějakou dobu trvala i v situaci, kdy by nebyly zjištěny žádné závady,“ informoval Večerník starosta města Michal Obrusník. Navíc je u kluziště aktuální místo znovuotevření jiná otázka. „Spíše než zprovoznění chystáme jeho rekonstrukci,“ vysvětlil.