Očkování vakcínou proti covidu-19 se v republice nedaří tak rychle, jak si původně kdokoliv myslel. Zásobování novou vakcinací vázne, přesto v prostějovské nemocnici bylo naočkováno už přes tři tisíce lidí, další stovky seniorů podstoupily tuto proceduru v sociálních zařízeních.

„Vakcinací proti covidu-19 prošlo v prostějovské nemocnici již přes tři tisíce lidí. Také druhou dávkou se intenzivně očkuje. Obě dávky očkování již byly aplikovány zhruba dvěma tisícům osob.

Mobilní tým nemocnice je také v činnosti, tento týden proočkoval 290 zaměstnanců a klientů zařízení sociálních služeb, a do terénu opět vyrazí také příští týden. Poté se již nemocnice zaměří především na navýšení svých očkovacích kapacit v souvislosti s rozšířením vakcinace pedagogické veřejnosti a seniorů starších sedmdesáti let,“ informovala Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Večerník také zajímalo, jakým způsobem do Prostějova proudí zásoby vakcín? „Očkovací látka je do nemocnice distribuována vždy dvakrát týdně, a to v pondělí a ve čtvrtek. Podle aktuálních dodávek pak nemocnice vypisuje termíny pro veřejnost starší 80 let do centrálního on-line rezervačního systému Reservatic,“ zareagovala Miloševská.