Kde nic nezmůžou nařízení vlády ani opakované policejní zátahy, tam pošlete „dementy z Prostějova“... Tak zní poučení z vývoje v rebelující restauraci U Ervina v Hlubočkách.

Ta řadu týdnů zůstávala otevřená navzdory hrozbě vysoké pokuty i neustálým návštěvám policistů. Zavřela až poslední únorový den. Důvod je vskutku kuriózní.

První návštěva z Prostějova dorazila do Hluboček začátkem února, už tehdy mezi Prostějovany vzbudila bouřlivé reakce. Tentokrát však do vesnice dosud známé zejména díky lyžařskému areálu očividně přijeli jiní hosté s docela odlišnými úmysly. „Od zítra je zavřeno. Našli se dementi z Prostějova, kteří se přišli jen porvat. Už to nedáváme,“ napsal v sobotu 27. února na facebookový profil restaurace U Ervina její provozovatel.

Paradoxní na celé záležitosti je fakt, že při rvačce museli zasahovat policisté, které přivolal sám provozovatel. A to navzdory faktu, že během poměrně dlouhé doby, kdy měl nelegálně otevřeno, byl s muži zákona v permanentním sporu. Po večerním zásahu jim naopak veřejně poděkoval. Zároveň vyloučil, že by se jednalo o stejné prostějovské chlapce, kteří už hospodu v minulosti navštívili.

Hospoda U Ervina zůstala uzavřená po celý uplynulý týden, na víkend pak byly na její zahrádce připraveny uzené makrely.