Pěkný dárek na Mezinárodní den žen dostaly mnohé pracovnice ve zdravotnictví a sociálních službách. Firma Alika totiž spustila akci, při níž lidé měli za úkol označit ty, které si svým přístupem k práci zaslouží ještě odměnu navíc. Odměnu v podobě oříšků. Výzva se na Facebooku setkala s nemalým ohlasem. A tak minulý týden vyrážela auta z čelčické firmy do mnoha míst regionu.

 

„Probíhalo to přes Facebook. Každý v regionu, kdo se setkal s výbornou sestřičkou, ji označil. A my jim na MDŽ rozváželi dárky. Byli jsme tak ve Víceměřicích, ale i v Jesenci nebo v prostějovské nemocnici. Vše vyšlo ze zkušeností lidí,“ uvedla generální ředitelka firmy Jana Kremlová.

Na redakci Večerníku se nedlouho o obdržení daru obrátila s prosbou o poděkování Petra Najbrová, pracovnice laboratoře. „Kdo tam koho nominoval do příspěvku, dostal od Aliky dárek. Mně a kolegyni přistály dvě igelitky plné oříšků. Arašídy, wasabi, dokonce i přáníčko tam bylo,“ říká spokojeně žena, která byla za tohle povzbuzení velmi vděčná. „Byla jsem z toho úplně hotová. Vůbec jsem nečekala, že by se dnes něco takového mohlo stát. Moc mě to potěšilo. Úplně mě to nakoplo, bylo to opravdu úžasné gesto. O to více, v jaké době přišlo,“ poděkovala na dálku žena.

Kila oříšků dorazila i na další místa. Třeba na jih Prostějovska. „Odměňování proběhlo včera. Byla to opravdu velká zásilka, zaměstnankyně i mě moc potěšila. Byly hodně spokojené a hodně překvapené, nečekaly to. Navíc Alika je v okolí známá firma. Vůbec nečekaly, že by se něco takového podařilo,“ konstatoval ředitel Domova U Rybníka Félipe Sánchez Lopéz. A na své si přišly i oslavenkyně z prostějovské nemocnice. „Na MDŽ dostaly zaměstnankyně prostějovské nemocnice krásný dárek od společnosti Alika, a to pražené oříšky. Byl to skutečně obrovský dar a krásné gesto, které ženy z první linie neskutečně potěšilo. Děkujeme,“ vzkázala mluvčí nemocnice Radka Miloševská.