Školky, školy, podniky, služby, už hodně míst padlo za oběť karanténám. Nyní přibylo další na Prostějovsku. V Olšanech musel být výrazně omezen provoz obecního úřadu. Vyskytla se zde totiž nákaza koronavirem a část osazenstva úřadu tak musela zamířit do karantény.

„Nakažený byl jeden člověk. Předpokládaná karanténa je do příští středy,“ potvrdil místostarosta obce René Všetička. On sám a starosta aktuálně v karanténě nejsou, v případě Milana Elfmarka se ale ještě čekalo na výsledek testu.

Místostarosta ovšem upozorňuje, že přes nepříznivou situaci není úřad zcela ochromen. Přesto se ale budova vylidnila. „Koronavirus se týká jedné kolegyně, co byla pozitivní. Plus další dvě kolegyně jsou tedy v karanténě,“ vypočítává místostarosta Olšan u Prostějova.

Pro veřejnost je nyní obecní úřad uzavřen. Obec podobně jako třeba Kostelec na Hané nebo Kelčice musela řešit koronavirus i ve školce. „K dnešnímu dni je pak na území obce koronavirus prokázaný u šestadvaceti lidí. V sousedním Lutíně mají třeba případů více, ale mají zase téměř dvakrát tolik obyvatel,“ konstatoval uplynulý pátek René Všetička.