Tohle se celkem daří! Po rozpačitějším začátku, kdy byl problém se zajištěním dostatečného počtu vakcín proti nemoci covid-19, už nějaký ten týden běží očkování v prostějovské nemocnici na plné obrátky. Podle těch, na které se už očkování dostalo, vše perfektně klape. Těm ostatním naopak nezbývá nic jiného než čekat. 

Už aby to bylo! Pokud chceme ještě někdy posílat děti do škol a do kroužků, zajít si do restaurací na oběd či pivo, užít si živý koncert nebo sledovat příběhy na plátnech kin a na divadelních prknech, pak je nutné, aby se nás co nejvíce naočkovalo.

Jak očkování probíhá právě v prostějovské nemocnici? O tom jsme vám už přinesli několik osobních svědectví. A ta jsou zatím stále optimističtější. „V pondělí jsem byla na očkování a musím říct, že vše fungovalo bezvadně. Další očkování mám naplánováno na 29. března a překvapilo mě, že tentokrát už neproběhne v nemocnici, ale v prostějovském ‚Kasku‘,“ svěřila se nám se svojí zkušeností jedna ze čtenářek.

Zatímco starší ročníky na řadu už přišly, ty o něco mladší si budou muset ještě počkat. „Máma s tátou mají 74 let, takže zatím mají smůlu, a to i přesto, že jsem je k očkování do prostějovské nemocnice zaregistroval hned v pondělí 1. března v pět hodin ráno. Druhá SMS zpráva z ministerstva mi stále nepřišla. Když jsem se díval na statistiky na internetu, tak nevím, zda nebylo lepší je přehlásit do Olomouce, kde ve dvou nemocnicích očkují zhruba třikrát tolik lidí jako v Prostějově,“ srovnal uplynulou sobotu 13. března večer Martin, jeden z dalších oslovených Prostějovanů.

KOLIK LIDÍ BYLO V BŘEZNU

NAOČKOVÁNO V PROSTĚJOVSKÉ NEMOCNICI?

Datum                        Pfizer a BioNTech     AstraZeneca                          

1. března                     120                             x

2. března                     120                             x                     

4. března                     192                             50

5. března                     198                             50

8. března                     198                             x