Z Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově ještě zákeřný koronavirus zcela nevymizel. Ředitel tohoto sociálního zařízení Zdeněk Libíček v neděli potvrdil, že evidují čtyři aktuální případy nákazy. Dobrou zprávou ale je, že v ústavu po řadě měsíců zákazu konečně obnovili návštěvy.

„V tuto chvíli máme dva nakažené klienty domova a stejný počet členů personálu, kteří mají rovněž aktuálně pozitivní testy na covid-19. Situace ale není nijak dramatická, všichni vykazují jen lehké příznaky. Jsou v karanténě a je o ně pečlivě postaráno,“ informoval Večerník Zdeněk Libíček, ředitel Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově.

Od minulého týdne jsou pak v tomto zařízení povoleny návštěvy. „Dlouhodobý zákaz nám přinesl ovoce, z domova se nám podařilo koronavirus takřka vymýtit. Návštěvy ale probíhají za přísných hygienických podmínek. Příchozí se musí prokázat buď tím, že mají potvrzení o negativním testu, nebo jsou naočkováni, či v posledních týdnech už covid-19 prodělali. Každého z našich uživatelů pak mohou navštívit pouze dva rodinní příslušníci najednou,“ dodal Libíček.