Zatímco celorepublikově v nemocnicích klesá počet hospitalizovaných pacientů s covid-19, v Prostějově je tomu naopak. Oproti předminulému týdnu zde zaznamenali mírné zvýšení. I přesto ale v prostějovské nemocnici ode dnešního dne uvolňují opratě a provoz po delším čase zahajuje oddělení ORL i jeho ambulance. 

„V prostějovské nemocnici aktuálně leží čtyřiapadesát covid pozitivních pacientů, z toho devět z nich je v těžkém stavu. Zatímco u standardních lůžek je v posledních týdnech patrné zlepšení situace a úbytek pacientů vyžadujících hospitalizaci, tlak na lůžka intenzivní péče je stále konstantní,“ informovala Večerník Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Hned nato potvrdila optimistickou zprávu, nemocnice od tohoto týdne začíná postupně obnovovat plánovanou péči.  „Od pondělí devatenáctého dubna opět zahájí provoz ORL (ušní, nosní, krční) lůžkové oddělení a akutní ORL ambulance. Tato pracoviště nebyla v provozu od podzimu loňského roku z důvodu koronavirové epidemie, kdy zdravotnický personál musel být alokován na covidové jednotky prostějovské nemocnice,“ uvedla Miloševská.