Kromě snižujícího se počtu nově nakažených osob přicházejí z celé republiky i další příznivé zprávy o nižších počtech hospitalizovaných pacientů s covid-19 v českých nemocnicích. V Prostějově se ale zatím bohužel těchto optimistických informací stále nemůžeme dočkat, početní stav pacientů v našem zdravotnickém zařízení je už několik týdnů konstantní...

„V Nemocnici AGEL Prostějov je v tuto chvíli pro covid-19 hospitalizováno dvaapadesát pacientů, z toho deset z nich je ve vážném stavu. Počty hospitalizovaných v těchto dnech spíše stagnují a drží se na stejné hladině, než aby dále výrazně klesaly. I z tohoto důvodu zatím nebylo možné redukovat počty covidových lůžek a nemocnice kapacity zachovává,“ potvrdila Večerníku Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

„S tím vším souvisí i obnovení plánované operační péče, která se rozjíždí vzhledem k situaci postupně, aktuálně přibližně na dvě třetiny operační kapacity. K zákrokům jsou zváni pacienti napříč medicínskými obory, například chirurgie, ortopedie, gynekologie a podobně,“ dodala Miloševská s tím, že dalším týdnem pokračovala také vakcinace v očkovacím centru ve Společenském domě v Prostějově. „Od pondělí do pátku byla v prostějovském očkovacím centrum denně aplikována vakcína zhruba pěti set příchozím. Celkový počet aplikovaných vakcín od začátku roku tak již přesáhl patnáct tisíc,“ spočítala tisková mluvčí společnosti Agel.