Sítem povinných antigenních testů na covid-19 neprošly podle informací Večerníku už tři děti v prostějovských školských zařízeních. 

Pozitivní testy měli dva předškoláci v mateřských školách, třetí nakažené dítě přibylo po čtvrtečních testech na jedné ze základních škol!

Náměstek primátora pro školství v Prostějově Jan Krchňavý informoval o dvou pozitivních testech v mateřinkách už v úterý prostějovské zastupitele. V pátek pak Večerníku potvrdil, že další případ eviduje město na základní škole. „Jsou to velice nepříjemná zjištění, ale tak to prostě je. Pozitivní testy na covid-19 se zatím týkají dvou předškoláků v mateřských školách a jednoho žáka z prvního stupně základní školy. Konkrétní školská zařízení jmenovat nechci, protože by tak mohla vzniknout zbytečná panika mezi rodiči. Zároveň zdůrazňuji, že jde zatím o pozitivitu na základě provedených antigenních testů, které ještě nemusí být vypovídající. Všechny tři děti posléze absolvovaly ještě PCR testy a na jejich výsledky dosud čekáme,“ řekl exkluzivně Večerníku náměstek primátora Prostějova Jan Krchňavý. „Pokud PCR testy nákazu u dětí potvrdí, budou ředitelé školek a školy postupovat přesně v souladu s ministerským manuálem. Ano, hrozí i to, že celá třída půjde do karantény,“ dodal ještě Jan Krchňavý.