Tak konečně. Zatímco předminulý týden v pátek bylo v prostějovské nemocnici hospitalizováno ještě dvaapadesát pacientů a tento počet se na rozdíl od jiných českých nemocnic dlouhé týdny nijak nesnižoval, nyní se tak konečně stalo. V pátek 30. dubna poklesl počet pacientů s covid-19 na pětatřicet! Dobré zprávy přicházejí pak i z očkovacího centra. 

„Během posledního dubnového týdne došlo v Nemocnici AGEL Prostějov k poklesu počtu pacientů s covid-19. Aktuálně jich je zde hospitalizováno 35, z toho 4 jsou ve vážném stavu a vyžadují péči na oddělení JIP,“ uvedl pro Večerník v pátek odpoledne Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Další optimistická zpráva přišla z očkovacího centra. „V posledních dnech očkovací centrum prostějovské nemocnice ve Společenském domě výrazně navýšilo očkovací kapacity, denně odbavíme až šest set příchozích. Nemocnice počítá do budoucna i s dalším navyšováním očkovací kapacity,“ podotkl Knesl.

Na otázku Večerníku, zda v souvislosti s plánem rozvolnění protiepidemických opatření, který nedávno zveřejnila vláda, počítá nemocnice s povolením návštěv, však mluvčí společnosti Agel odpověděl záporně. „Ačkoliv se situace s covid-19 v poslední době zlepšuje, i nadále je třeba eliminovat všechna rizika a na otázku povolení návštěv k pacientům je ještě nyní příliš brzy. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet v následujících týdnech,“ sdělil Večerníku tiskový mluvčí pro prostějovský špitál.