Očkovací centrum ve Společenském domě v Komenského ulici v Prostějově funguje už více než půldruhého měsíce a za tu dobu už stihlo naočkovat oběma dávkami vakcíny proti covid-19 zhruba 20 000 občanů. Krizový štáb nyní ale hledá dobrovolné pomocníky, kterých je nedostatek.

Doposud se do rolí hostesek při vchodu do „Kaska“ stavěli z řad dobrovolníků pracovníci magistrátu. Není jich už ale tolik, aby tato služba mohla být zabezpečena v plné míře. „V souvislosti s provozem v očkovacím centru ve Společenském domě v Prostějově žádá Krizový štáb města Prostějova další dobrovolníky o součinnost. Jde o pozici „hosteska“, která má na starost pomoc při nasměrování občanů uvnitř očkovacího centra a poskytování informací organizačního charakteru. Nutná je ochota pomoci méně pohyblivým občanům a komunikativní schopnost.

Pracovní doba v očkovacím centru je od pondělí do pátku v rozmezí od 8.00 do 16.00 hodin. V případě potřeby existuje možnost rozdělit si směnu na dopolední a odpolední,“ popisuje Jana Gáborová, tisková mluvčí Magistrátu statutárního města Prostějova. „Pracovníci projdou krátkým školením. Dobrovolníky registruje pracoviště turistického informačního centra (TIC) přímo na radnici, zájemci se mohou registrovat také na telefonním čísle 800 900 001. Pracovnice TIC si zapíšou kontaktní údaje na zájemce o pomoc v očkovacím centru a tito budou dle potřeby kontaktováni,“ uvedla dále Gáborová.