Roušky už nemají logiku! To byl hlavní argument, s nímž se ředitelka školy ve Vrchoslavicích písemně obrátila na ministra školství. V úterý 27. dubna, tedy po zhruba dvou týdnech jí došla odpověď. Přestože žáci stále musí ve školách podstupovat testy a zároveň nosit roušky, tak je Petra Klusalová přesvědčena, že její apel měl smysl.

Podle vyjádření ministerstva antigenní samotestování je pouze jedním z nástrojů, který spolu s dalšími má předcházet vytváření ohnisek nákazy. „V odpovědi se mimo jiné píše, že test není zárukou, že dotyčný již není infikován,“ prozradila Večerníku Petra Klusalová, jež podobnou odpověď očekávala. „Nic konkrétního k tomu, proč musí mít člověk roušku, přestože má negativní test, mi nenapsali. I tak si myslím, že to smysl mělo, už jen proto, že podobných dopisů, jako byl ten můj, přišlo na ministerstvo víc,“ dodala Klusalová.

Aktuálně již žáci mateřských škol mohou chodit bez jakýchkoliv podmínek, tedy bez roušek i testování. „Škoda, že totéž stále neplatí i pro žáky základních škol,“ vzývá ředitelka vrchoslavické školy.