V prostějovské nemocnici došlo k dalšímu úbytku hospitalizovaných pacientů s covid-19. Aktuálně už zde zbývá pouze čtveřice nakažených, která vyžaduje lékařskou péči.  Už druhým týdnem jsou navíc v naší nemocnici povoleny návštěvy pacientů na jednotlivých odděleních, ovšem s podmínkou splnění přísných podmínek. A pouze na patnáct minut... 

„Prostějovská nemocnice aktuálně hospitalizuje čtyři covidové pacienty, z toho dva jsou ve vážném stavu v péči lékařů jednotky intenzivní péče,“ prozradil Večerníku Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Další pozitivní zprávou je, že už druhým týdnem jsou v prostějovské nemocnici povoleny návštěvy na jednotlivých odděleních. Ovšem za přísných podmínek. „Návštěvy na jednotlivá oddělení Nemocnice AGEL Prostějov jsou možné v maximálním počtu dvou osob po dobu patnácti minut v době do 14.00 do 17.00 hodin, pokud osoba navštěvující pacienta absolvovala nejdéle 48 hodin před návštěvnou PCR test nebo antigenní test na přítomnost viru covid-19 s negativním výsledkem, který návštěvník doloží dokladem. Přijít navštívit své blízké může také každý, kdo má vystavený certifikát o provedeném očkování proti onemocnění covid-19 a zároveň uplynulo nejméně čtrnáct dnů od očkování. Návštěvy se pak dále týkají osob, které prodělaly onemocnění covid-19, což potvrdí dokladem, uplynula u nich doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než devadesát dní,“ potvrdil mluvčí prostějovské nemocnice Adam Knesl s tím, že v případě potřeby může návštěvník využít k bezplatnému antigennímu testování přímo odběrové místo přerovské nemocnice, musí se však předem objednat prostřednictvím webových stránek nemocnice.