Počet hospitalizovaných pacientů s covid-19 v prostějovské nemocnici se už druhý týden ustálil. Lékaři se tak nyní starají o poslední čtyři pacienty, z nichž u dvou je zdravotní stav pořád ještě vážný a leží na jednotce intenzivní péče.

„V pátek 4. června byli v Nemocnici AGEL Prostějov hospitalizováni čtyři covidoví pacienti, stav dvou z nich je vážný. Je třeba připomenout, že během pandemie došlo v nemocnici k restrukturalizaci jednotlivých oddělení, po které zde bylo k dispozici až 120 lůžek pro covidové pacienty,“ uvedl Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

V očkovacím centru v Prostějově i nadále probíhá vakcinace během všech sedmi dní v týdnu. „Vzhledem k počínajícímu souběhu první a druhé dávky se očkování na všech sedm dní v týdnu ve velkokapacitním centru ve Společenském domě osvědčilo, což nejlépe ilustruje i plně obsazená kapacita na první červnovou neděli. Zdravotníci zde již aplikovali přes 35 tisíc vakcín,“ sdělil v pátek odpoledne Knesl.