Koronavirová krize nabírá na intenzitě. V Prostějově je aktuálně už 3 140 nakažených občanů, někteří z nich jsou hospitalizováni s těžkým průběhem covid-19 v nemocnici. Prostějov je i nadále v čele republikového žebříčku co do počtu nakažených osob na sto tisíc obyvatel. A v této těžké době přichází s jasným vzkazem primátor města František Jura.

 

První muž Prostějova vidí jasný recept na to, jak by se krizová situace mohla zlepšit. „Vedení města apeluje na občany, aby byli opatrní a především aby se nechali očkovat. Rád k tomu využiji i prostor v Večerníku a znovu opakuji. Pokud vám v tom nebrání vážné zdravotní důvody, běžte se prosím nechat naočkovat. Totéž platí pro očkované, kteří už mohou dostat třetí dávku. Vyzývám vás, abyste podání vakcíny neodkládali, může vám to zachránit zdraví, nebo dokonce život,“ apeluje na širokou veřejnost prostějovský primátor František Jura. Jak znovu uvedl, vedení magistrátu je připraveno na tvrdá opatření. „Především budeme korigovat program Prostějovské zimy, abychom minimalizovali riziko, že se občané během pobytu v centru města nakazí. Podobně budeme přistupovat také ke všem ostatním akcím obdobného charakteru. Nyní je důležité, abychom nezvyšovali tlak na naše zdravotníky, především na prostějovskou nemocnici,“ má jasno Jura. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 22. listopadu