Dobré zprávy přicházejí z prostějovské nemocnice. Během uplynulého týdne pokračoval sestupný trend počtu hospitalizovaných pacientů. Navíc stále klesá i procento pozitivních PCR testů z celkového objemu testovaných osob.

 

„V Nemocnici AGEL Prostějov je v závěru roku k 31. prosinci hospitalizováno celkem 27 pacientů s onemocněním covid-19, z toho stav šesti z nich je vážný a vyžaduje péči na oddělení ARO,“ informoval Večerník poslední den v roce Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční Jiří Ševčík navíc připomněl, že ještě v pondělí 27. prosince bylo v prostějovské nemocnici hospitalizováno 38 covidových pacientů. „Situace se zklidňuje, příjmy covidových pacientů jsou v aktuálních dnech v řádech jednotek, tudíž mohlo dojít v prostějovské nemocnici k transformaci interny z covidového oddělení na necovidové. Dobrou zprávou také je, že neklesá pouze počet pacientů s covid-19 vyžadující hospitalizaci, ale také relativní pozitivita PCR testů, která byla minulý týden za nemocnice AGEL na hodnotě sedmnácti procent,“ uvedl Jiří Ševčík.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 3. ledna