V prostějovské nemocnici je aktuálně hospitalizováno dvanáct pacientů s těžkým průběhem nákazy covid-19. Pětice těchto pacientů pak leží na jednotce intenzivní péče. Mluvčí společnosti Agel Adam Knesl ale upozornil na fakt, že ve špitále výrazně poklesl zájem o testování. Kapacita odběrového místa je tak volná.

 

„V aktuálním týdnu se počet pacientů s onemocněním covid-19 v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční nemění, pohybuje se stále kolem čtyřiceti,“ sdělil Večerníku v pátek 14. ledna Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující také Nemocnici Prostějov. Podle něj má aktuálně největší zátěž i nadále Nemocnice AGEL Přerov, ve které je hospitalizováno 24 nemocných, kdy je jeden pacient ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. „O dalších 12 covidových pacientů pečují zdravotníci v Nemocnici AGEL Prostějov, kdy 5 z nich je na lůžku intenzivní péče, z toho 4 mají podporu umělé plicní ventilace,“ potvrdil Adam Knesl. Nemocnice AGEL Šternberk má aktuálně 4 pacienty s koronavirem.

Zajímavostí ovšem je, že klesá zájem o testování. „Za poslední týdny zaznamenáváme na odběrových místech nemocnic AGEL pokles zájmu o testování a v současné době je objednávací doba na všech odběrových místech volná. V momentě, kdy se zvýší poptávka, budeme reagovat rozšířením provozních dob, čímž se navýší jejich kapacita,“ ujistil mluvčí společnosti Agel Adam Knesl.