Počet pacientů s vážným stavem při nákaze covid-19 se v průběhu minulého týdne v prostějovské nemocnici příliš nezměnil. Zatímco ještě ve středu bylo hospitalizováno dvanáct osob, v pátek jich bylo o jednoho méně. Rapidně ale stoupá zájem o PCR testy, nemocnice otevřela odběrové místo i v neděli.

 

Minulý týden ve středu byl Večerník informován o stavu hospitalizovaných pacientů v rámci nemocnic, které provozuje společnost Agel. „Dobrou zprávou je, že Nemocnice AGEL Šternberk je aktuálně bez covidového pacienta. Oproti tomu situace v prostějovské i přerovské nemocnici se v tomto pohledu v posledních dnech příliš nemění a obě nemocnice mají stejný počet covid pacientů jako před týdnem. Dvanáct osob s covid-19 pak hospitalizuje Nemocnice AGEL Prostějov, pět pacientů je na lůžkách intenzivní péče, z toho čtyři vyžadují podporu umělé plicní ventilace,“ sdělil ve středu Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Ještě o něco příznivější zpráva přišla od mluvčího nemocnice v pátek odpoledne.  „V Nemocnici AGEL Prostějov je i nadále hospitalizováno jedenáct pacientů s onemocněním covid-19, kdy čtyři jsou ve vážném stavu na lůžku intenzivní péče, z toho tři pacienti vyžadují podporu umělé plicní ventilace,“ spočítal Adam Knesl, kterého se Večerník zeptal, jaký je zájem o testování na covid-19 v prostějovské nemocnici. „Během tohoto týdne se zájem o PCR testování v prostějovské nemocnici zvýšil o 20 procent a denní kapacity dosahují 300 odběrů. Na vzrůstající zájem o testy nemocnice zareagovala i otevřením odběrového místa v Nemocnici AGEL Prostějov v neděli 23. ledna,“ odpověděl v závěru minulého týdne Adam Knesl.