Všichni správní sportovci vědí, že na konci každého závodu číhá už start toho dalšího. Nejinak je tomu v životě a platí to samozřejmě i pro vzdělání, které nikdy nekončí. Kdo totiž na sobě stále nepracuje, ten je buď mrtvý, nebo se tak alespoň chová.

V mládí je nám tento jinak přirozený proces svým způsobem vnucen systémem vzdělání. Po povinné základní školní docházce tak u drtivé většiny dětí přichází na řadu škola střední. Dospívající by se v tomto období měli zamyslet sami nad sebou. Uvědomit si, kdo jsou, co od sebe očekávají, co umí a co jim naopak nejde. O svých záměrech by si pak měli promluvit se svými rodiči či sourozenci a společně se zamyslet nad povoláním, které by v budoucnu chtěli dělat. Na základě toho může vzniknout seznam zajímavých oborů a škol, kam se lze podívat a o nichž by si toho měli zjistit co nejvíce. Když si pak vyberou pro sebe tu pravou, zbývá nic nepodcenit a náležitě se připravit na přijímací zkoušky.

Ať už jste budoucí středoškoláci, či jejich rodiče, přejeme vám z redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, abyste při volbě té správné střední školy měli šťastnou ruku. Snad vám k tomu dopomůže i tato naše speciální tematická příloha.

 

Speciální příloha KAM ZA VZDĚLÁNÍM vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 14. února