Gymnázium Jiřího Wolkera bude v následujícím školním roce 2022/2023 opět otevírat čtyři třídy. Zájemcům přitom nabízí tři studijní obory.

Dvě třídy v každém ročníku tvoří Gymnázium osmileté – English for the Future, kde jsou některé předměty vyučovány tzv. kombinovanou formou, tedy česky a anglicky. Jednu třídu každoročně naplní Gymnázium čtyřleté – všeobecné. To představuje klasický čtyřletý obor, od druhého ročníku si studenti volí semináře, které je nejlépe připraví na následné studium na vybraných vysokých školách. A v neposlední řadě je na GJW možno studovat Gymnázium čtyřleté – se sportovní přípravou, tedy obor určený pro talentované sportovce ze všech regionů ČR. Přihlášky na sportovní obor se každoročně odevzdávají jako první – do konce listopadu, na ostatní obory pak v běžném termínu do 1. března 2022. Bližší informace o studijních oborech najdete na www.gjwprostejov.cz/skolni-vzdelavaci-programy-na-gjw.

Na nejstarším prostějovském gymnáziu mají co nabídnout nejen špičkovým sportovcům, na škole s výtečným prospěchem studuje například finalista letošního juniorského turnaje Australian Open Jakub Menšík, ale také už deset let probíhá výuka v rámci osmiletého vzdělávacího oboru „English for the Future“, kde jsou některé předměty vyučovány částečně v angličtině. Škola má mohutný záběr co do mezinárodní spolupráce, dodržuje dlouholetou tradici široké sítě partnerských škol a její absolventi se bez problémů dostávají na náročné univerzitní obory. Z povahy studia v angličtině logicky vyplývá stále sílící trend, že absolventi GJW se úspěšně hlásí i na vysoké školy v zahraničí.

Škola si je vědoma hluboké tradice kvalitního vzdělávání, kterou v rámci prostějovského regionu představuje. Pravidelně si proto připomíná významné absolventy, jako tomu bylo nedávno v případě významné české filmové a divadelní herečky paní Gabriely Wilhelmové, která na Gymnáziu Jiřího Wolkera maturovala v roce 1959. Osudy její i dalších významných absolventů připomínají na GJW současným studentům dodnes. Lidé jako Gabriela Wilhelmová nebo třeba prof. Otto Wichterle tak mohou být inspirací pro jejich další životní dráhu.

 

Speciální příloha KAM ZA VZDĚLÁNÍM vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 14. února