Autorky projektu Maminko, klid přišly se zajímavým nápadem na specializovaný diář kombinující vědecké poznatky a osobní rozvoj. Diář je určen pro maminky v jejich prvním roce mateřství a slouží k tomu, aby porozuměly svému tělu a mysli a také se dozvěděly spoustu zajímavostí nejen o dětech a mateřství.

Barbora a Lucie se s nápadem zúčastnily soutěže Podnikavá hlava, kterou organizuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého a jejímž hlavním partnerem je Inovační centrum Olomouckého kraje (ICOK). Po nelehkém soupeření s konkurenčními projekty a zvídavých otázkách poroty se Barboře a Lucii podařilo získat krásné třetí místo, za což byly odměněny konzultacemi s externím mentorem na vybrané téma. Zakladatelky následně projevily zájem o expertní radu z oblasti financí a ekonomiky. „Díky spolupráci s ICOKem se nám zvýšilo sebevědomí a narostla odvaha podniknout další kroky. Nejvíc si ceníme osobního přístupu a upřímného zájmu o projekt,“ komentovala spolupráci Barbora Brázdilová.

Chtějí spojit maminky

Lucie Dvořáková a Barbora Brázdilová si vysnily, že nechtějí skončit pouhým vydáním diáře, ale chtějí se zákaznicemi-maminkami nadále udržovat co nejvyšší míru interakce. Zrodil se tedy nápad na vytvoření komunity, která se setkává, radí si a sdílí vše, co s mateřstvím souvisí. Primárně se tak stalo na sociálních sítích, ty jsou však jen jakýmsi základním tmelicím prvkem, Barbora a Lucie již mají plnou hlavu nápadů na nejrůznější semináře či workshopy, které komunitě vdechnou život a učiní ji místem, kam bude fajn patřit.

Více se o projektu dozvíte na stránkách www.maminkoklid.cz.