Již tradičně uvidí prostějovský tenisový areál v průběhu UniCredit Czech Open také souboje generací. Zkušeností na rozdávání má například španělský antukový specialista Pablo Andrujar, předloňský vítěz a bývalý dvaatřicátý hráč světa.

„Je to vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP a v dalších pěti byl ve finále. Rozhodně jde o skvělého hráče, který má stále tenisovým fanouškům co nabídnout,“ přibližuje Andujara Petra Černošková, ředitelka turnaje.

V šestatřiceti patří mezi veterány, především na antuce si přesto drží vysokou úroveň. V loňském roce si dokonce v deblu zahrál finále na Roland Garros a ve dvouhře byl letos ve čtvrtfinále turnaje ATP v Riu de Janeiro. „Prostějov mám rád, a proto se vracím. Věřím, že předvedu kvalitní tenis,“ vzkazuje divákům Andujar.

Mezi jeho soupeře budou patřit mnohem mladší hráči, mezi nimi také české naděje. Jednou z nich je Dalibor Svrčina. Ten se po zdravotních problémech na konci minulého roku vrátil na kurty v dobré formě. Na challengeru v Praze hrál o titul, vzápětí si v Ostravě zahrál semifinále a poprvé v kariéře postoupil do světové dvoustovky.

„Je super, že stoupám žebříčkem, ale cíle jsou vyšší. Tím prvním je stovka. Je to ale pořádný kus cesty, zvlášť v dnešní době, kdy je tenis neuvěřitelně vyrovnaný. Budu pořád makat a doufám, že se do stovky dostanu,“ plánuje prostějovský tenista, který hraje mužské turnaje druhým rokem. „Jednoduché to není, ale zvykl jsem si. Už jsem se na challengerech trochu zabydlel. Ale samozřejmě chci dále – na turnaje ATP,“ říká odhodlaně devatenáctiletý mladík, jež má jedno velké životní vítězství za sebou, když překonal problémy se srdcem a vrátil se na kurty.

 

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května