Už o víkendu odstartoval kvalifikací další ročník tenisového turnaje UniCredit Czech Open. Hlavní soutěž spustí své zápasy v pondělí 30. května a svého vítěze pro rok 2022 pozná prostějovský challenger 4. června, kdy je v 11.00 hodin na programu finále ve dvouhře. O den dříve proběhne finále deblů.

„Už se těšíme, až všechno začne. Poslední dva ročníky byly ovlivněny koronavirem, tentokrát už bude vše jako dřív. Věřím, že si všichni užijeme špičkový tenis v parádní atmosféře,“ těší se ředitelka turnaje Petra Černošková.

Ve startovní listině nechybí vítězové předchozích dvou ročníků Argentinec Federico Coria, který je jako 54. hráč světového žebříčku ATOP nasazenou jedničkou, a čtyřkou je Španěl Pablo Andújar (98.). Mezi nimi je v osmičce nasazených nejlepší česká dvojka Jiří Veselý (73.) a Jiří Lehečka (77.). Pole favoritů doplňuje pětka Norbert Gomboš ze Slovenska (111.), šestkou Elias Ymer ze Švédska (126.), sedmičkou další Slovák Andrej Martin (127.) a osmým nasazeným je objev grandslamové Paříže Zdeněk Kolář (133.), který při své premiéře na grandslamovém podniku trápil ve 2. kola Řeka Tsitsipase.

Silné zastoupení bude mít český a slovenský tenis. Vedle již zmíněných hvězd startují také Vít Kopřiva, Dalibor Svrčina a na divokou kartu Martin Krumich. Kompletní slovenský daviscupový tým doplňují Filip Horanský a Lukášové Lacko, Klein a Pokorný, který obdržel druhou divokou kartu.

Za zajímavých zápasů 1. kola se dá vypíchnout souboj obhájce Corii s talentovaným Svrčinou, ukrajinský „lucky looser“ Vitalij Sačko se utká s Horanským, na Veselého čeká Ajdukovič z Chorvatska a Lehečka poměří síly s Francouzem Mullerem. Zbývající tři Češi čekají na soupeře z kvalifikace. Dojde také na slovenské derby Lacko vs. Pokorný.

Na vítěze letošního ročníku, dotovaného částkou 90 280 eur, čeká kromě prize-money i 100 bodů do žebříčku. Hlavní soutěž startuje dnes, v úterý 31. května by měl být nejnabitější program, jelikož začíná i čtyřhra. Po oba dny se začíná již v 10.00 hodin, ve středu od 10.30 a od čtvrtku shodně od 11.00 hodin.

 

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května