Vážení sportovci, milí diváci,

vítám vás v Prostějově na nejvýznamnějším mužském tenisovém klání v České republice turnaji UniCredit Czech Open. Jsem rád, že se tento sportovní svátek do našeho města opět po roce vrací.

Prostějov je dlouhodobě vnímán jako město sportu a je to právě tenis, který na tom má obří zásluhu. Zdejší odchovanci uspěli v individuálních soutěžích a vystoupali na nejvyšší příčky žebříčků ATP a WTA. Rovněž ale opakovaně vytvořili jádro našich úspěšných týmů, které opanovaly mužský Davis Cup a ženský Fed Cup. Patří za to velký dík každému, kdo se na chodu prostějovského tenisu podílí, včetně trenérů a sportovních manažerů. Neznám žádné jiné město na světě, které by se mohlo pyšnit podobnými výsledky. Jsem na zdejší tenisovou školu hrdý. Přeji vám spoustu krásných zážitků na kurtech i mimo ně. Tenistům ať se vyhýbají zranění a diváci ať ze zápasů odcházejí plní sportovních zážitků.

Pokud vám zbude čas, vydejte se do prostějovských ulic, kde na vás čeká řada unikátních památek, krásná zeleň, ale také příjemné restaurace a kavárny a zdejší pohostinní lidé. Ať se vám daří.

František JURA,

primátor statutárního města Prostějova

 

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května