Dlouhá léta sponzorovala zdejší tenisový challenger jako titulární partner Živnobanka, poté jejich nástupnická společnost UniCredit Bank, od roku 2018 „štafetu“ převzala Moneta Money Bank a turnaj se tak od té doby nově jmenoval Moneta Czech Open. Známá banka se však od roku 2022 vrací a znovu se tak setkáváme s názvem UniCredit Czech Open.

Děje se tak po čtyřech letech a určitě je symbolické, že právě v roce 2017 se stal právě Jiří Veselý potřetí tenisových králem a je z aktivních hráčů jediným, který má šanci odskočit v historickém pořadí od Jana Hájka a Radka Štěpánka, kteří v Prostějově také získali turnajový hattrick.

„Spojení Czech Open a UniCredit Bank vnímám kladně, určitě chceme podporovat i v této složité době sport. Pro nás je to prestižní spojení tenisového sportu s naší značkou a věřím, že to bude i divácky velmi zajímavé, v rámci České republiky nabídne zajímavý tenisový svátek. Naše banka je vzpomínkou na federální časy, jako jedna z bank působíme na obout trzích, jak v Česku, tak na Slovensku. Z tohoto pohledu je toto spojení a možnost vidět soutěžit nejlepší české a slovenské tenisty a vše do tenisového příběhu skvěle zapadá,“ uvedl Jakub Dusílek, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

„Turnaj je pro mě srdeční záležitostí, skoro všechny tenisové roky jsem prožil s Živnostenskou bankou, později s Unicredit Bank. Jsem rád, že jsme se vrátili k názvu UniCredit Czech Open. Challengeru se zúčastní vedle zajímavých zahraničních hvězd představitelé slovenského a českého daviscupového týmu, a to je vzhledem k působení UniCredit Bank v obou republikách určitě zajímavé,“ přidal Miroslav Černošek, šéf pořádající agentury TK PLUS.

Letos se bude turnaj konat ve dnech 30. května až 4. června v Národním tenisovém centru Morava.

 

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května