Vážení tenisoví přátelé,

prostějovský challenger dlouhodobě patří mezi nejlepší u nás a vážím si toho, že nese označení Czech Open. S touto váženou vizitkou se hraje už pojedenadvacáté. Kvalitní areál Národního tenisového centra Morava, organizační zázemí a zkušený pracovitý tým, podpora Živnostenské banky, později UniCredit Bank, všichni společně naplňovali vizi dobře zabezpečeného evropského challengeru, který měl od začátku s chytře vybraným termínem pevné místo v kalendáři tenistů, kteří klopýtli v grandslamové Paříži.

Mnohé se změnilo, v roce 2007 zmizelo z finančního trhu logo Živnostenské banky, pro prostějovský klub přišel tehdy vstřícný čas UniCredit Bank a respektuji jeho rozhodnutí, že se po čtyřech letech s bankovním domem Moneta Money Bank, vrací zpátky. Přátelé se scházejí i rozcházejí, důležité je, aby z toho měl prospěch český tenis. Jistě znovu dostanou svou velkou šanci tuzemští tenisté a věřím, že ji využijí. Právě v tom je prostějovský turnaj pro Český tenisový svaz hodně cenný, taková byla a je turnajová filozofie – pomáhat mladým, dávat jim příležitost hrát na velkém turnaji.

Všichni si uvědomujeme, že procházíme obdobím, kdy je financování sportu opravdu složité, i když tenis je jasně nejúspěšnějším českým sportem. Vždy se nám zatím podařilo český tenis finančně zabezpečit a věřím, že tomu tak bude i letos. Jistě znovu dostanou svou velkou šanci čeští tenisté a věřím, že ji využijí. Právě v tom je prostějovský turnaj pro Český tenisový svaz hodně cenný, taková byla a je turnajová filozofie – pomáhat mladým, dávat jim příležitost hrát na velkém turnaji.

Jsem přesvědčený, že devětadvacátý ročník prostějovského turnaje nabídne nejen vynikající tenis, české úspěchy, ale také kvalitní doprovodné akce, které jsou vždycky jeho ozdobou, že bude setkáním všech, kteří mají rádi český tenis.

Těšme se z úspěchů českého tenisu a važme si všech, kteří ho podporují.

Ivo KADERKA,

prezident ČTS a Tennis Europe

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května