UniCredit Czech Open každoročně nabízí řadu zážitků a neopakovatelných příběhů. Každý z předchozích ročníků se vryl do paměti fanoušků i vlastních aktérů. Řada z nich se mohla radovat z velkých titulů na okruhu ATP, přesto vzpomínají na příjemné chvíle strávené v Prostějově.

„Areál má obrovské kouzlo. Všichni hráči byli pohromadě. Hotel hned vedle kurtů, mezi dvorci posezení. Hned se mi v Prostějově zalíbilo. Přátelské prostředí, ve kterém si všichni užívali tenis,“ vzpomínal na challenger Španěl David Ferrer, který to v kariéře dotáhl až na třetí místo, na každém grandslamu se dostal minimálně do čtvrtfinále a v roce 2013 hrál v Paříži dokonce o titul.

Od počátku statistici sledovali, kdy se bude z celkového vítězství radovat domácí tenista. Čekání ukončil po čtyřech letech až Bohdan Ulihrach, když kromě svých soupeřů porazil i vlastní zdravotní potíže. V polovině první dekády mohli příznivci tenisu sledovat rodící se vztah Australana Richarda Fromberga, který v Prostějově získal dva tituly v řadě a možná i díky tomu hrál za místní klub extraligu smíšených družstev.

Nejen sportovní fanoušci zase v roce 2002 sledovali zápasové úsilí prostějovské ikony Nováka, který získanou odměnu věnoval prostějovské nemocnici a jeho vedení předal šek na 275 000 korun. Hned třikrát se naopak radoval například Radek Štěpánek, který také potvrdil, že UniCredit Czech Open má svoje kouzlo.

„Je to pro mě hodně výjimečný turnaj. V Prostějově jsem strávil řadu let, právě zde jsem se odrazil do světového tenisu. Centrální kurt je můj obývák, pokaždé zde cítím skvělou energii,“ vyznal se dvojnásobný daviscupový vítěz po svém třetím triumfu.

Genius loci areálu TK PLUS si užijí tenisté také letos. Kdo ví, třeba budou někteří hráči jednou vzpomínat, že právě na prostějovských kurtech se odrazili k tažení do světové desítky. Domácí fandové by se jistě nezlobili, kdyby se to týkalo třeba Jiřího Lehečky. Třeba se to podaří.

 Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května