Vedení prostějovského klubu se pečlivě stará o to, aby českému tenistu postupně dorůstali špičkoví tenisté a tenistky. Příprava mladých sportovců je na špičkové úrovni, trenéři věnují pozornost také pravidelným náborům, které mají v areálu velkou tradici. Akce Hledáme nové vítěze Fed Cupu a Davis Cupu má velkou tradici. V minulosti děti při zápisu do tenisové školičky vítali Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Tomáš Berdych, Radek Štěpánek nebo Jiří Veselý. Naposledy to byla olympijská vítězka z Tokia ve čtyřhře Kateřina Siniaková.

„Je extrémně důležité, aby děti tenis bavil. To je absolutní základ. Pokud budou mít ze hry radost, obětují mu vše. Především na tréninku, kde vše začíná. Vím to z vlastní zkušenosti. Sport má především přinášet radost, jedině tak přijdou výsledky,“ říkala při setkání s dětmi Siniaková. „Další nezbytnou podmínkou je zdraví. Takže přeji všem, aby se jim vyhýbala zranění,“ dodala tenistka.

Akce Hledáme nové vítěze Fed Cupu a Davis Cupu spojená se zápisem do tenisové školičky bude pochopitelně probíhat také letos na začátku září. „Každoročně se hlásí několik desítek dětí, z toho máme velkou radost. A těšíme se na to, až v našem klubu přivítáme další,“ říká šéftrenér mládeže TK Agrofert Prostějov Ivo Šilhánek.

 

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května