Pospíchá se stále více, ať už se jedná o cokoliv, co vás právě napadne. V zaměstnání, v rodině, není čas na přátele, koníčky. Zkrátka doba, kdy bylo na všechno nějak více času, je nenávratně pryč. A stejné je to i s vařením. Řada z nás si jistě ještě pamatuje, jak většinou vypadalo sobotní a nedělní dopoledne, kdy se vařilo ve velkém. Dnes je to otázka maximálně hodiny, aby se zbytečně neplýtvalo časem.

 

Do toho ještě pravidelně znělo patnáct různých spotřebičů. Upřímně jen těžko se dalo pochopit, jak v tom mohly mít kuchařky a kuchaři nějaký systém, že věděli, co a kdy vypnout, případně v čem pokračovat… Dnes už je i to vaření daleko snadnější. Nápomocné tomu jsou praktické kuchyňské spotřebiče, které šetří čas, peníze i nervy a práci v kuchyni maximálně usnadní.

Svůj podíl na tom má i internet a jeho nepřeberné množství nápadů a triků, s pomocí kterých se dá snadno, levně a efektivně uvařit, k tomu svůj gastronomický um posuneme o úroveň výš. Zkrátka už i příprava pokrmů reflektuje současný zrychlený svět. Pro většinu z nás je případná tříhodinová šichta u plotny už absolutně nepředstavitelná – v moderní kuchyni nám vaření půjde samo.

Speciální příloha nejen o jídle, ale i bydlrení a zahradě je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 13. června