Milé čtenářky,

vážení čtenáři,

na úvod bych si rád pořádně oddechl a zvolal: konečně! Ano, po dvouletém martýriu se na jaře a hlavně teď v létě vrací i do Prostějova normální život. Přichystána je řada akcí, přičemž hlavně samotné Prostějovské léto 2022 slibuje velice zajímavé události.

Nyní je za dveřmi červenec, a s ním letní prázdniny i doba dovolených. A také kus naděje, že zase může být o něco líp. Doufám tedy, že letošní léto prožijete v rámci možností bez zbytečného stresu.

Abyste tyto dny strávili pokud možno co nejklidněji, mají k tomu přispět i kulturní a společenské akce prostějovského magistrátu. Právě ty se staly hlavním předmětem dalšího letošního přídavku nejčtenějšího regionálního periodika s pořadovým číslem šest. Dnešní speciální příloha tímto navazuje na své předchůdce z let minulých, kdy se ŽIVOT VE MĚSTĚ stal v roce 2018 pravidelnou součástí portfolia Večerníku.

V tomto přídavku jsme se společně s představiteli prostějovského magistrátu ohlédli především za uplynulým pololetím letopočtu 2022, které bylo pro všechny znovu velmi složité. Dozvuky koronavirové pandemie nadále zasahují stavební investice, kulturu, sport, školství i sociální oblast. Už několik týdnů se ale po sérii rozvolnění protiepidemických opatření vrací postupně život i do Prostějova, čemuž jsme samozřejmě rádi. Můžeme se tak věnovat aktivitám, na které jsme byli dříve zvyklí.

Jeho náplní jsou již tradičně převážně počiny a skutky, které se udály. Na následujících dvaatřiceti stránkách vám nabízíme nejen pohled do minulosti, ale i náhled do všeho zajímavého, co se na léto chystá. Akcí je požehnaně: na své si přijdou milovníci hudby, architektury, tance, historie i současnosti. Hodně radosti čeká také milovníky dobrého jídla a pití nebo třeba básní. Město Prostějov tak po nucené pauze ožívá a opět se stává kulturním centrem nejen celého regionu.

Co dodat závěrem? Snad jen ještě jednou přání pěkného počteníčka a informaci, že už nyní připravujeme další přídavek, který bude věnován právě blížícímu se Báječnému létu. A aby toho nebylo málo, potkávat se budeme i v srpnu. Již z dosavadního výčtu je tedy jasně patrné, že nabídka našich speciálních příloh je pořád neskutečně pestrá a budeme opět atakovat bájnou dvacítku.

 

Speciální příloha ŽIVOT VE MĚSTĚ I je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 20. června