Vážení čtenáři,

držíte v rukou speciální přílohu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, která je věnována především nadcházejícímu létu. Naším cílem je nejen přilákat do města návštěvníky z okolí, ale nabídnout také bohatý kulturní program pro obyvatele našeho města. Věřím, že z letošní pestré nabídky si vybere opravdu každý.

Já sám se těším například na koncert kapely Olympic s Petrem Jandou. Myslím, že bychom těžko hledali skupinu, která je v tomto žánru větší legendou. A nepřijede jen Olympic. Prostějovské kulturní léto nabídne několik dalších skvělých koncertů, na které určitě stojí za to přijít. Komu se líbilo loňské open air představení Noc na Karlštejně, ten se může těšit na další podobný večer. Bude opět v režii Moravského divadla Olomouc, které tentokrát přiveze inscenaci Podskalák s písněmi Karla Hašlera. Věřím, že si to opět užijeme. Léto bude patřit také milovníkům kinematografie. Letní scéna na nádvoří našeho zámku nabídne především české komedie, které jsou zárukou dobré zábavy pro všechny generace.

Prázdninové měsíce jsou vždy spojeny s nárůstem počtu cyklistů. Na radnici jsme si toho vědomi a snažíme se stále zlepšovat služby pro kolaře. Letos je to například nové zázemí v Kolářových sadech, jehož součástí je i servisní stojan a nabíječka pro elektrokola. Pokud ještě nemáte označeno svoje kolo syntetickou DNA, která usnadňuje jeho nalezení v případě krádeže, tak to zvažte. Tuto službu poskytuje naše městská policie a je zdarma. A pokud máte námět, jak cyklistům pohyb po městě ještě více zjednodušit nebo zpříjemnit, dejte nám vědět. Každý nápad vítáme a vážně se jím zabýváme.

Milí čtenáři, věřím, že během léta budeme mít všichni možnost vzájemně se potkávat bez omezení, která nás často provázela v minulých sezónách. Buďme za to rádi, užívejme si setkání se svými blízkými, kamarády a sousedy. Věřím, že řadu z vás během nadcházejícího období uvidím na připravených akcích. Moc se na to těším.

Krásné léto!

Mgr. František Jura,

primátor statutárního města Prostějova

 

Speciální příloha ŽIVOT VE MĚSTĚ I je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 20. června