Fenomenální úspěch mělo v loňském roce v Prostějově představení pod širým nebem Moravského divadla Olomouc. Zcela zaplněné Kolářovy sady diváky všech generací tehdy nadchl muzikál Noc na Karlštejně. Hlavně z důvodu značné obliby nemohlo divadelní představení chybět ani letos v rámci Prostějovského kulturního léta. Diváci se na další hru Moravského divadla Olomouc mohou těšit v závěru srpna.

„Po loňském úspěšném představení Moravského divadla Olomouc, které se odehrálo v Kolářových sadech s titulem Noc na Karlštejně, jsme opět vstoupili do jednání s vedením divadla. Vycházeli jsme z toho, a bylo to báječné, že si lidé zazpívali společně známé melodie, tudíž jsme opět hledali titul, který by byl pro toto vhodný. Moravské divadlo tedy dorazí s představením Podskalák, jež zdobí známé české melodie Karla Hašlera. Připomeneme si evergreeny jako Ta naše písnička česká nebo Až já půjdu do nebe a nepochybuji o tom, že do publika vnesou pozitivní energii,“ uvedla Milada Sokolová, náměstkyně primátora, v jejíž gesci je kultura v Prostějově.

Podskalák je jedna z nejoblíbenějších českých lidových operet. Původní hře o čtyřech obrazech Františka Ferdinanda Šamberka Podskalák z roku 1882 zajistily nehynoucí popularitu šlágry a hudební čísla nejslavnějšího českého písničkáře Karla Hašlera. Zábavný příběh lidové operety nás zavede do Podskalí, dnes už neexistující pražské osady na pravém břehu Vltavy, mezi jeho svérázné obyvatele. V operetě zazní oblíbené hity a evergreeny české hudby, jako jsou My jsme ti Pražáci, vltavská krev, Ta naše písnička česká, Za vodou, za vodou, před vejtoňskou hospodou, Až já půjdu do nebe a další.

Divadelní představení Moravského divadla Olomouc v Kolářových sadech v Prostějově se uskuteční v úterý 30. srpna 2022 v 19.00 hodin.