Pro někoho noční můra, pro jiného opravdový relax. Názory na dovolenou s tchánem a tchyní se liší. Jak tuto zkoušku prožívali někteří z nás? Přinášíme výběr zkušeností z jednoho internetového diskusního fóra.

Někteří by dovolenou s tchyní a tchánem už neradi opakovali. „Jednou jsme tchyni pozvali a byla to katastrofa. Pořád nás poučovala, co máme a nemáme dělat. A když jsme se vrátili, tak nás všude pomlouvala, jak žijeme hrozně,“ svěřila se Jana.

Museli jsme se přizpůsobit

Nevýhodou společné dovolené je fakt, že se všichni zúčastnění musí vzájemně přizpůsobit. A to nebývá lehké. „Bez nás neudělali ani krok, takže jsem neustále vše zařizovala, vyřizovala a kupovala. Pořád jsme museli brát ohledy na to, že oni mají momentálně hlad a chtějí jít na oběd, případně na pláž či jet na výlet. Po této dovolené jsem se cítila, že bych potřebovala ještě další na zotavenou,“ ohlédla se za nepříjemnou zkušeností paní Hana.

 

Pohlídali nám děti

U většiny lidí však překvapivě převládaly pozitivní vzpomínky. Ocenili přitom například spolupráci při hlídaní dětí. „Byli jsme na dovolené s tchyní a tchánem několikrát a vše bylo naprosto v pohodě, nemůžu si vůbec stěžovat. Večer nám pohlídali děti, takže jsme si mohli zajít kamkoliv dle libosti a kdykoliv se vrátit,“ prozradila Veronika.

Tchán vzpomínal do konce života

Zásadním předpokladem pro vydařenou společnou dovolenou je to, že na ni musí všichni zúčastnění jet o své vlastní vůli. „Na podobné dovolené jsme byli několikrát. Neříkám, že to vše bylo na sto procent, ale kdybychom je nevzali my, tak by se nikam nepodívali. Tchán do konce života vzpomínal na jednu dovolenou, kam s námi jeli, a to bylo pro mě velké zadostiučinění. Je třeba se k nim chovat jako k rodičům, ne a priori jako k nepřátelům,“ doporučila Mirka.