Moře to sice není, ale i region poskytuje řadu zajímavých destinací ke koupání. Je pak na každém, zda upřednostňuje klid, či si jde se známými nebo s dětmi užít spíš trochu zábavy. Nejen podle dostupnosti se tedy dá vybrat koupaliště v okolí. Prostějovsko nabízí aquapark, klasická koupaliště, ale i přírodní biotopy, takže ochuzen rozhodně nezůstane nikdo. Slanou vodu a písečnou pláž nečekejte, ale doba parných dnů strávených u vody je možná i tady.

Nejvíce zábavy vám nabídne samotný Prostějov, kde se v jeho aquaparku může doslova „vybláznit“ celá rodina. Skýtá prostor pro chvíle klidu, ale i pro spoustu zábavy a sportovních aktivit. Tobogány a vodní radovánky navíc letos v novém kabátě udělají radost dětem i dospělým. Další volbou je pak o kousek dál rekonstruované koupaliště ve Vrahovicích, které nabízí prostorný plavecký bazén i radovánky pro nejmenší.

Na jihu regionu se pak dočkáte dalších zajímavých možností, kde se osvěžit a zchladit. Klasická koupaliště na vás čekají v Nezamyslicích či Želči a přírodní biotop bez chloru a jiné chemie v Otaslavicích. I v těchto případech se jedná o místa, která v největších vedrech nemálo potěší, kde se snoubí klid, komfort a zábava. Stačí si vybrat, na co máte zrovna náladu.

Na opačné straně regionu najdeme další přírodní biotop v Laškově, který je po roční odmlce způsobené dopravními komplikacemi opět otevřen veřejnosti. Jeho zaměstnanci se tak rozhodně budou chtít letos vytáhnout, jistě učiní vše pro to, aby návštěvníkům zpříjemnili tamní pobyt. Za osvěžující křišťálově čistou vodou se vyplatí zavítat do Stražiska. Travnatá plocha, místa pod stromy, občerstvení, nová lehátka a sportovní vyžití s řadou doprovodných akcí – to vše dohromady je zárukou příjemně stráveného dne.