Celkem osm tenistek a tenistů TK Agrofert Prostějov bude v letošním roce bojovat o úspěch v juniorské dvouhře na Roland Garros. Hned pět nadějí vstoupí do turnaje přímo v hlavní soutěži. „Je to historicky nejpočetnější zastoupení prostějovských mladých tenistů na antukovém grandslamu v Paříži,“ potvrzuje ojedinělý počet zástupců jednoho klubu na French Open šéftrenér mládeže Ivo Šilhánek.

Mezi chlapci se o historický zápis postaral Jakub Menšík, Hynek Bartoň a Jan Hrazdil. „Jakub byl na Australian Open ve finále a bude patřit mezi kandidáty na vítězství. Hynkovi jen těsně unikl postup do hlavní soutěže a bude o start bojovat v kvalifikaci. Jana v první části sezony na tři měsíce vyřadilo zranění kotníku, teď už je ale zpátky a také on se pokusí uspět v kvalifikaci,“ řekl k účasti chlapců Šilhánek.

Rovněž v kategorii dívek mají tenistky z Prostějova velkou šanci na výrazný úspěch. Ve výčtu velkých favoritek nechybí Brenda Fruhvirtová, která s prostějovským TK Agrofert úzce spolupracuje a hraje za něj týmové soutěže. Na postup do závěrečných kol myslí také Sára Bejlek. „Poslední rok hraje turnaje žen, kde je velmi úspěšná. V Paříži chce poměřit síly i s hráčkami svého věku a je jednou z favoritek Roland Garros,“ odhaduje šance Bejlek prostějovský šéftrenér. V soutěži se dále představí také Linda Klimovičová a Kristýna Tomajková. Julii Štruplovou čeká kvalifikace a vzhledem k posledním výsledkům rozhodně není bez šancí na postup. „Budeme turnaj sledovat a hlavně držet palce. Může to být pro nás hodně úspěšný turnaj,“ věří Šilhánek.

Právě velké naděje startující v Paříži by měly navázat na klubové ikony, které se dokázaly výrazně prosadit v obrovské konkurenci. „Český tenis dosáhl v nedávných sezónách vynikajících úspěchů a jsme rádi, že většina z těch, kteří zvedali vítězné poháry ve slavných letech Davis a Fed Cupu, měla na svém dresu jméno prostějovského klubu. Kdo jen trochu nahlédl k nám do zákulisí, brzy poznal, že se snažíme vytvářet ty nejlepší podmínky pro talentovanou mládež. Je to jediná cesta, která vede k úspěchům, i když na druhé straně je v této složité době stále méně těch, kteří chtějí podporovat sport dětí a mládeže a uvědomují si, že je to jasná investice do budoucnosti českého tenisu,“ komentoval velký počet zástupců v juniorské soutěži šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek.