Hodit se do pohody, na chvíli vypnout a užívat si – v létě není nic lepšího. A když k tomu vyjde ještě počasí, je to sen. Co ale může létu přispět ještě jedním, příjemným zážitkem? Ano, třeba právě letní kino. Pokud tedy někomu nevadí, že na něj může spadnout pár kapek a neruší ho cvrkot cvrčků, vzhůru do kina pod širou oblohou.

V poslední dekádě to vypadá, že se letní kina znovu zmátořila. Z promítání pod širým nebem je znovu hit. A tak i na Prostějovsku najdeme hned několik míst, kde se pravidelně promítá.

Tím nejznámějším a nejoblíbenějším je stálé letní kino v Mostkovicích. Atraktivní poloha u hráze plumlovské přehrady i určitá nostalgie mnoha návštěvníků přispívají k tomu, že je hojně navštěvované. Nesporně tomu ale pomáhá také výběr filmů, tvoří ho často snímky populární, dále české komedie nebo také pohádky. Jak sám ostatně dříve říkal provozní kina Pavel Ošlejšek, sází spíše na nepříliš těžké žánry a to, aby se příchozí prostě bavili.

 

Speciální příloha BÁJEČNÉ LÉTO je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 27. června