Mnohé plnoštíhlé ženy mají ze své váhy mindráky a návštěva koupališť je pro ně spojena s každoročním stresem. Vzhledem k všeobecnému trendu se však už příliš obávat nemusí. Přesto je stále trendem projevy nadváhy spíše skrývat. Ale jak na to?

Šest z deseti obyvatel ČR má nadváhu a každý pátý je obézní. Platí to zejména pro muže, ale ani ženy v tomto ohledu nezůstávají příliš pozadu. Tomu se přirozeně přizpůsobují i módní trendy týkající se mimo jiné také plavek. Aktuálním hitem se stávají plavky nazvané tankiny.

Na první pohled se jeví jako jednodílné plavky, ale zdání klame. Jde o praktické dvoudílné plavky. Horní díl je ve formě dlouhého topu, který můžete při opalování vyhrnout nahoru. Opalovat se tak můžete jako v běžných dvoudílných plavkách. Dolní díl má pak klasický bikinový střih. Tankiny získávají na oblibě zejména díky jejich maskování bříška a boků spojenému s maximálním komfortem.

Designéři při výrobě pamatují nejen na střihy, ale i na optické klamy, a tak se mnohdy na tomto typu plavek objevuje po stranách širší tmavý pruh se zúženým středem jiného vzoru, čímž pak postava kryje svou reálnou proporci. Trendy je minimalistický vzor, ale také nestárnoucí motiv květin, jenž k tomuto období zkrátka patří, dále jsou k výběru geometrické vzory či věhlasné puntíky.

Odvážnější boubelky si oblíbily dvoudílné plavky s vysokým pasem, které opticky zúží pas, nebo jednodílné plavky doplněné o opasek. Majitelky velkého poprsí by měly vsadit především na široká ramínka, která zajistí komfortní podporu.

Volánky v dekoltu by boubelky měly přenechat dámám s malými ňadry a měly by si zvolit místo toho efekty, jako jsou třeba vertikální visací řetízky. Dvoudílné vysoké plavky si oblíbila už v 50. letech božská Marilyn nebo královna pin-up stylu Bettie Page. S radostí se nechaly fotit ale i v jednodílných plavkách korzetového střihu.