Každý si pod pojmem báječné léto představí něco jiného. Někdo preferuje relax u moře, někdo stráví volno v tuzemsku a užije si krásu domácích destinací. Tento příběh prožitý na vlastní kůži začal plánováním, ostatně jako všechny dovolenkové. Rozhodli jsme se s přáteli vyrazit na čundr a vrátit se tak do svých mladých let, vyčistit hlavy a prožít nezapomenutelné… Ne všechno ale dopadlo podle našich představ.

Prvním velkým problémem bylo shodnout se na termínu. Pro dokreslení si stačí představit čtyři mužské, kteří vyrazí bez svých drahých poloviček a mají sladit termín tak, aby vyhovoval všem. Nakonec se i to podařilo a všichni jsme pevně doufali, že v těchto intencích bude vše pokračovat i nadále. Dalším velkým dilematem bylo najít vhodné místo pro táboření. V úvahu přicházelo vše možné, nakonec to vyhrál nejmenovaný kemp. A vypadalo to, že nám nuda nehrozí. Bohužel zvolené zařízení neposloužilo tak, jak jsme si původně představovali. Ne, že by tam bylo špatně, ale nebyl to kemp pro několikadenní pánskou jízdu.

Příště tak budeme rozhodně moudřejší, jestli se ještě někdy něco podobného podaří uskutečnit, protože ani další okolnosti nám zkrátka nebyly nakloněny. První týden v srpnu byste za normálních okolností očekávali horké dny i noci. Ne tak v loňském roce. Stan deset metrů od rybníka a neustálý déšť s teplotami nedosahujícími přes den ani dvaceti stupňů, o nocích škoda mluvit. Příště vím, že místo tenkého spacáku a hromady triček musím přibalit i pláštěnku, dva svetry a fakt teplou deku.

První den byl člověk skálopevně přesvědčen, že o nic nejde, že vše zvládne, když to ale pokračovalo i další dvě noci, hromadně jsme to vzdali, už nebyl čas na hrdinství. Poprvé jsme tak zažili teplo až při odjezdu domů v místním wellness centru, kde se nám ani po hodině z vířivky příliš nechtělo. Tohle se zkrátka opravdu nepovedlo.

Na druhou stranu je třeba si přiznat, že i špatné zážitky se časem přetaví ve velmi dobré vzpomínky. Vždyť i na čundrech, které jsme s radostí jako náctiletí prováděli, nebylo vždycky všechno ideální. Tato dovolená s námi ve všech ohledech vyběhla, ale čas všechny rány hojí…  Dnes už se tomu smějeme a pomalu se začínají rodit myšlenky, že to stejně zkusíme znovu… Vždyť je z čeho vybírat, v Česku jsou stovky kempů a chatových osad. Jsme poučeni, snad všechno klapne.

 

Speciální příloha BÁJEČNÉ LÉTO je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 27. června