Přístavba tělocvičny Dům dětí a mládeže Vápenice.

Byla provedena výstavba jednopodlažní víceúčelové sportovní haly. Na stavbu byla poskytnuta dotace z Olomouckého kraje ve výši 7 mil. Kč. Celkové náklady činily cca 34 mil. Kč. Stavbu realizovaly prostějovské firmy Stavební společnost NAVRÁTIL, s.r.o. a POZEMSTAV Prostějov, a.s.

 

Regenerace panelového sídliště B. Šmerala
V rámci akce byla realizována nová komunikace, rekonstrukce příjezdových komunikací k bytovým domům, chodníků, nová parkovací stání, kontejnerová stání, dešťová kanalizace, veřejné osvětlení, hřiště, sadové úpravy a mobiliář. Celkové finanční náklady činily cca 42 mil. Kč. Zhotovitelem stavby byla firma Skanska a.s., která ji realizovala v letech 2021-2022.

 

Rekonstrukce budovy Husovo nám. 67
V červenci byla dokončena novostavba objektu Ekocentra IRIS v Prostějově. Jednalo se o novostavbu objektu na místě původního objektu, který byl z důvodu nevyhovujícího technického stavu zbourán. Součástí novostavby je i zřízení nového vjezdu z veřejné komunikace, zelené střechy ve dvorní části, fotovoltaiky a čističky šedých vod pro zpětné využití v objektu. Na rekonstrukci byla poskytnuta dotace z Olomouckého kraje ve výši 1 mil. Kč. Celkové náklady činily cca 0 mil. Kč vč. DPH. Stavbu realizovala firma POZEMSTAV Prostějov, a.s.

Cyklistická stezka Pod Kosířem III. a IV. etapa

 

Stavba byla dokončena v listopadu.
V rámci stavby byla vybudována smíšená stezka s odděleným provozem pro chodce a cyklisty. Jedná se o navazující úsek od ulice Wolfovy po ulici Sportovní v délce 150 m a za křižovatkou s ulicí Sportovní dalších 32 m.

Byly provedeny úpravy obrubníků v napojení na místní komunikaci, posuny vpustí, přejezdy pásů pro vjezdy na soukromé pozemky a přeložení sloupů VO včetně nové kabeláže.
Celkové finanční náklady činily 2,4 mil. Kč

Zhotovitelem stavby byla firma FCC Prostějov, s.r.o.

 

Most CS Smržice
V měsíci červenci byla otevřena nová cyklistická lávka křižující Severní obchvat města Prostějova. Lávka je součástí cyklostezky vedoucí do Smržic od Sportcentra DDM. Na lávce je z důvodu bezpečnosti umístěno LED osvětlení a ocelové mostní zábradlí. V blízkosti cyklistické stezky jsou osazeny nové sloupy veřejného osvětlení. Celkové náklady činily cca 14,5 mil. Kč. Zhotovitelem stavby byly firmy STRABAG a.s. a EUROVIA CS, a.s.

 

Zimní stadion – výstavba šaten
Na stavbu multifunkční budovy pro hokejovou mládež byla poskytnuta dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 40 mil. Kč a z Olomouckého kraje ve výši 2 mil. Kč. Celkové náklady činily 87,6 mil. Kč. Zhotovitelem stavby byla firma E.PROXIMA, s.r.o.