Vážení voliči

a milé voličky,

záměrně jsem zvolil stejný titulek jako před čtyřmi lety. Situace se totiž nezměnila. Město Prostějov si vede relativně dobře, radnice se vyhýbá skandálům a tak opozice řeší jen věci, kdy se z komára dělá spíše velbloud, případně se musí vracet ke starým kauzám. A to je pozitivní z hlediska, že prostě nic nového nemají. Což je na druhou stranu škoda. Přijít někdy s pozitivním návrhem, něco samostatně vymyslet a zrealizovat, ne jen pořád kritizovat a hledat černé na bílém, by bylo ku prospěchu věci. Vždyť koho baví žít pořád v tom, jak je všechno špatně a být negativní. Pokud se máme posunout, musíme se na věci dívat pozitivně, hledat řešení a být vstřícní. Jedině tak lze dosáhnout úspěchu.

V každém případě se přiblížil se čas s velkým Č, víkend s velkým V, prostě ten pravý čas ROZHODNUTÍ. Reklamní poutače, předvolební mítinky, útoky na sociálních sítích, kde se politické subjekty předhání v tom, co lepšího mohou nabídnout. To vše jedním okamžikem půjde do koše a už to bude pouze a jen na voličích. Právě jejich hlasy rozhodnou o tom, kdo na příští čtyři ovládne radnice či obecní úřady po celém Prostějovsku.

Jak už to bývá, někdo je více spokojený, někdo je zvyklý celý život nadávat jako špaček. Je to od člověka k člověku, od povahy k povaze. Důležité je ale mít chuť a touhu, měnit věci k lepšímu. Když už není člověk veřejně činný, má jedinou možnost: jakmile jsou volby, přijít k urnám a vhozeným lístkem vybrat si někoho, komu chce v rozvoji svého města důvěřovat.  Proto z toho místa apeluji – BĚŽTE VOLIT! A čiňte tak s rozvahou. Není důležité, co kdo do světa vykřikuje, ale co kdo v životě dokázal.

A tak doufám, že se ve volebních místnostech potkáme my všichni, kteří jsme se životem v Prostějově spokojeni. Podle nedávného sociologického průzkumu je nás celkem třiaosmdesát procent. Takže neváhejte, a přijďte svým hlasem podpořit ty, kteří se o vzkvétající a perfektně prosperující město nejen v posledních čtyřech letech zasloužili. Byla by škoda, kdyby se u voleb objevili jen křiklouni, kteří ruku ke společnému dílu nikdy příliš nepřiložili...

 

38 volby special

 

Speciální příloha KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které