Více než čtvrtina obcí má o svém budoucím vedení jasno, v dalších to ale může být zajímavý boj, který pozná vítěze až po sečtení všech hlasů. Po osmi kandidujících stranách tak najdeme například v městech Němčice nad Hanou či Kralice na Hané. Stejný počet ale figuruje i v obci Dobromilice. Šestice stran nabízí svůj program v Konici i v Plumlově. V některých obcích pak sestavili po pěti kandidátkách. Jedná se o Kostelec na Hané, Otaslavice, Bedihošť a Smržice.

 Osm kandidujících stran:

Dobromilice (KSČM a nezávislí kandidáti, Dobromilice 2022-2026, PRO DOBROMILICE, Nestraníci, SDH Nezávislí, ČSSD, KDU-ČSL, FCD Dobromilice)

Němčice nad Hanou (NĚMČÁCI s podporou KSČM, SNK Evropští demokraté, SPD, Sdružení nezávislých kandidátů města Němčice nad Hanou, Společně pro Němčice, KDU-ČSL, ČSSD, ANO Němčicím)

Kralice na Hané (NEZÁVISLÍ 2022, Správná volba, Koalice pro Kralice, PRO KRALICE 2022, Společně pro Kralice, KDU-ČSL, ANO 2011, ODS)

Šest kandidujících stran:

Konice (ODS, KDU-ČSL, PŘÍSAHA, Žijeme Konicí, PRO KONICI, STAROSTOVÉ a NEZÁVISLÍ)

Plumlov (NADŠENCI PRO PLUMLOV, ODS s podporou nezávislých kandidátů, KDU-ČSL, Plumlovští patrioti, TOP 09, NEZÁVISLÍ – Plumlov, Soběsuky, Žárovice, Hamry)

Pět kandidujících stran:

Kostelec na Hané (KDU-ČSL a NESTRANÍCI Z KOSTELCE, Žijeme KOSTELCEM, ODS a nezávislí, SPD, Kostelečtí patrioti)

Bedihošť (Náš Bedihošť, OBBO-Občané Bedihoště Bedihošť občanům, JDEME DO TOHO 2022, KDU-ČSL, Sdružení nezávislých kandidátů)

Otaslavice (KDU-ČSL, MYSLÍME NA BUDOUCNOST, NEZAPOMÍNÁME NA TRADICE, Nezávislí kandidáti, Společně pro Otaslavice, SPD)

Smržice (KDU-ČSL, Sokolská jednota, ANO 2011, ODS, Smržice sobě – sdružení nezávislých kandidátů a TOP 09)

 

Speciální příloha KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 19. zář

38 volby special