Po dvou letech, které byly vinou epidemie poznamenány při výběru škol spíše negativním způsobem, se v letošním roce dny otevřených dveří budou konat opět bez covidových výjimek a pravidel, což je pro školáky velké plus. Často právě návštěva konkrétní školy může být klíčová pro následný výběr, protože první dojem ze zázemí bývá určující.

 

Poslední dva roky přinesly často jen virtuální prohlídky. U této novinky ale bude chtít řada škol zůstat, což se dá hodnotit veskrze pozitivně. Nelehká situace posledních dvou let ale přinesla i zajímavé novinky.

V rámci dnů otevřených dveří ve školách vždy dochází k poměrně velkému náporu. Potenciální studenti se rozhodují a rádi na možnou budoucí školu osobně zavítají. V letošním roce by se už tyto dny měly vrátit bez jakýchkoliv omezení do klasického módu, čemuž jsou rádi nejen všichni ředitelé a vyučující, ale především studenti a jejich rodiče. Přeci jen si vše prohlédnout na živo a případně se na cokoliv zeptat je mnohem snazší než nahlížet přes web či různé aplikace. Pohled může být sice velmi podobný, ale atmosféra a další věci mohou být velmi zkreslené.

Na druhou stranu je dobře, že se díky epidemii daleko více umocnil on-line dosah všech škol a řada z nich už tak nabízí různé virtuální prohlídky a další vymoženosti, které se dříve v takovém rozsahu neobjevovaly. Stále ale platí, že technologie zcela stoprocentně nahradí tradiční osobní kontakt.

 

Speciální příloha BURZA ŠKOL k blížící se přehlídce středních škol, učilišť a gamnázií je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 7. listopadu