Výběr vhodné střední školy, která vás bude následující roky bavit, je jen jedním z kroků. Abyste se na vysněnou školu dostali, je třeba absolvovat také přijímací zkoušky, které se na konečném výsledku podílí dle kritérií příslušné školy.

V případě velmi dobrého prospěchu to sice bývá spíše banalita, protože na prospěch kladou střední školy větší důraz, ale vždy je lepší se ukázat v dobrém světle. Co je tedy třeba udělat pro to, aby přijímačky na střední školu dopadly podle představ?

 Věnujte se učení pravidelně

Nikde není psáno, že se musíte od rána do večera biflovat, ale vyhradit si alespoň dva dny v týdnu po hodině až dvou rozhodně velmi pomůže. Nejenže si veškeré vědomosti dokážete zapamatovat, ale také procvičíte mozek a s delší přípravou nebudete muset stresovat jako ti, kteří vše nechávají na poslední chvíli. Ono to ani nejde všechno se naučit až během posledních dnů.

Nechte si klidně poradit

Pokud si s něčím sami lámete hlavu a nevíte, jak danou úlohu vyřešit ani po sebevětší snaze o pochopení, nebojte se zeptat. Často může pomoci někdo z rodiny, případně nějaký kamarád či kamarádka. Zeptat se a nechat si vysvětlit je to nejmenší. Nikdo učený z nebe nespadl…

Cvičné testy

K dispozici máte velké množství možností, jak se připravovat. Tím, co opravdu funguje, jsou cvičné testy, případně ty z minulých let, které bývají často k dispozici na různých serverech i s klíčem. Po jejich absolvování si tak můžete sami potvrdit správnost svých výsledků nebo se podívat na chyby, kterých jste se dopustili. Testy jsou navíc často velmi podobné, takže pak vás jen těžko něco zaskočí.

Poučte se z chyb

Přednosti každého tkví v něčem jiném a každý spatřuje oblibu v zcela odlišném oboru. Snažte se tak zdokonalovat především tam, kde vás nejvíce tlačí bota. Pokud si tak například věříte v matice, ale nejste silní v kramflecích v češtině, je jasné, na co bude třeba více se zaměřit. Ale neopomíjejte i více oblíbené předměty, aby z toho následně nebyl zase opačný problém.