I přes horší ekonomickou situaci je na trhu práce stále řada volných míst a spíše se řeší nedostatky zaměstnanců. Proto se většina firem snaží přilákat nové zájemce nejen na platové ohodnocení, ale i různé výhody, které už k nabídkám práce patří. A jedná se o široké spektrum, z něhož je možné si vybrat. Nechybí tak nárok na více dovolené, flexibilní pracovní doba, ale i různé příspěvky na kurzy či vzdělání, nebo různé multisport karty.

Řada firem neustále hledá a přijímá nové zaměstnance, aby doplnila své stavy. Jenže na trhu práce zájemců zase tolik není, a proto se snaží co nejvíce zaujmout. Doba stravenek je už nenávratně pryč, i když i ty samozřejmě v řadě firem najdeme. Budoucí zaměstnanci nyní daleko více slyší na různé výhody, které mohou využít ve svém volném čase. Jedná se tak často o slevy na určité společenské či kulturní akce, ale také například na sportovní, kde mohou zaměstnanci využívat benefitů v podobě multisport karet. Díky tomu tak mohou navštěvovat za velice výhodné ceny řadu sportovišť, ale také například sauny a další služby.

Mezi klasiku už v dnešní době patří také dovolená navíc, kde většina firem nabízí týden nad rámec stanovené dovolené. Velmi oblíbenou položkou je také stále poměrně nová možnost takzvaného sick day, kdy může zaměstnanec čerpat plně hrazenou dovolenou v případě nemoci. Zde se často jedná o několik dnů v roce.

A těchto benefitů každým rokem přibývá. Do dalších let se jistě budou zaměstnavatelé snažit vymyslet nové výhody, které jim přilákají nové zaměstnance.

 

Speciální příloha FIRMY V OLOMOUCKÉM KRAJI II je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 5. prosince