Také letos obstará definitivní tečku za tenisovým rokem seniorská extraliga smíšených družstev, jejíž jednu semifinálovou skupinu bude hostit Prostějov. Pro řadu hráčů půjde o první ostrý test po kondiční přípravě na novou sezónu, už kvůli tomu se očekávají vyrovnané zápasy, ve kterých nebude nouze o překvapení.

Do soutěže domácí klub vstupuje v roli obhájce titulu. Navázat na úspěch z minulého roku ovšem nebude nikterak snadné, protože i v letošním extraligovém ročníku dostane příležitost hned celá řada prostějovských nadějí. Věřme, že talentům bude patřit budoucnost celého českého tenisu. Aby se hráči mohli i nadále zlepšovat, potřebují získávat zkušenosti z těžkých zápasů. A právě takové nejvyšší soutěž družstev nabízí.

V silně individuálním tenisovém prostředí je extraliga v tuzemsku jedinou možností, jak si mohou sportovci užít týmové úsilí při cestě za úspěchem. Prostějovský TK AGROFERT právě těmto soutěžím věnuje velkou pozornost ve všech věkových kategoriích. Potvrzuje, že se snaží pracovat na bázi rodinného klubu v přívětivé atmosféře. Je to každoročně vidět i na výkonech výběrů všech věkových kategorií v republikových šampionátech.

Na soupiskách jednotlivých týmů je celá řada kvalitních hráčů, kteří se představí také v prostějovské skupině. Fanoušci tak uvidí výborné zápasy, v ideálním případě s dobrým koncem pro pořádající klub. A pokud by se nepovedlo zopakovat loňskou jízdu za zlatem, určitě prostějovským tenistům pomohou duely připravit se co nejlépe na příští sezónu, která by mohla být opět úspěšná.

V tradiční speciální příloze PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vám přinášíme podrobné preview k MONETA TENISOVÁ EXTRALIGA 2022 BY OSTRA, které obsahuje soupisky všech účastníků, rozlosování zápasů, nechybí podrobné představení TK Agrofert a exkluzivní rozhovor. Opomenout nelze ani mládež prostějovského klubu, která v letošním dodala do vitrín všech pět možných pohárů. V neposlední řadě pak přinášíme největší úspěchy zdejších hráčů a hráček v tomto roce.