Lehečka ve finále Masters nadějí. Průlomovou sezónu, v níž se dostal do světové stovky, prožil Jiří Lehečka. Výrazně na sebe upozornil postupem do semifinále na silně obsazeném turnaji v Rotterdamu, zahrál si hlavní soutěž na všech čtyřech grandslamech. Povedený rok zakončil startem na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Miláně, kde se v konkurenci největších nadějí budoucnosti neztratil a postoupil až do finále.

Siniaková končí rok jako deblová jednička

Další skvělé měsíce má za sebou ve čtyřhře Kateřina Siniaková. Společně s Barborou Krejčíkovou ovládla Australian Open, Wimbledon a US Open a postoupila do finále Turnaje mistryň ve Fort Worth ve Spojených státech amerických. Celkově v průběhu sezóny získala pět turnajových titulů. Právem se dostala na první místo světového žebříčku v deblu, které drží s náskokem osmi set bodů.

 

Prostějovské finále na UniCredit Czech Open

Po pěti letech se domácí tenista radoval z titulu na největším domácím turnaji UniCredit Czech Open. Na největší vítězství dosavadní kariéry dosáhl prostějovský Vít Kopřiva, který v průběhu pěti zápasů ztratil pouhé dva sety. Úspěch prostějovského klubu podtrhla skutečnost, že do finále navíc postoupil také Dalibor Svrčina, další hráč z tradiční líhně velkých tenisových osobností.

 

Olympijské zlato ze Slovenska pro Kumstáta

Na Evropském olympijském festivalu mládeže v Banské Bystrici zazářil prostějovský tenista Jan Kumstát, který ve dvouhře získal pro českou výpravu zlatou medaili. Nadějný tenista cenný kov vybojoval ve finále se Sergiem Planellou ze Španělska, kterého porazil 6:4 a 6:2. Do finálového utkání nastoupil pouhé dvě hodiny po třísetové semifinálové bitvě, rozhodující duel přesto zvládl přesvědčivě.

 

Naděje Prostějova ovládly soutěže družstev

Velkou pozornost věnuje tradičně prostějovský klub mládežnickým republikovým šampionátům družstev. V letošním roce tenisové naděje vyhrály, co se dalo, a získaly pět mistrovských titulů. Na babytenisty a minitenisty postupně přesvědčivě navázali mladší a starší žáci a nakonec také dorostenci, kteří v napínavé koncovce zvládli extrémně vyrovnané finále proti Spartě Praha.

 

Bejlek si poprvé zahrála seniorský grandslam

Další úspěšnou sezónu prožila teprve šestnáctiletá prostějovská tenistka Sára Bejlek. Talentovaná hráčka obhájila vítězství na ženské šedesátce v Olomouci a přidala triumf na turnaji stejné kategorie v České Lípě. Poprvé v kariéře si dokonce zahrála hlavní soutěž na US Open, když v kvalifikaci porazila tři lépe postavené soupeřky, a to včetně bývalé světové čtrnáctky Kristiny Mladenovičové.

 

Mladý Menšík vzlétl do velkého tenisu

Na začátku roku si nadějný hráč Jakub Menšík zahrál finále juniorské soutěže na Australian Open, v dalším průběhu sezony již sedmnáctiletá naděje dávala přednost turnajům dospělých a rozhodně si nevedla špatně. Menšík si zahrál semifinále na challengeru v Praze, a především získal čtyři tituly na turnajích ITF. Parádní jízdou se v žebříčku rychle dostal do první světové pětistovky a klepe na bránu daviscupové reprezentace ČR.