O poslední tenisový titul v kategorii družstev si to v tradičním předvánočním termínu rozdají seniorské výběry. V semifinálových skupinách MONETA TENISOVÁ EXTRALIGA 2022 BY OSTRA se hraje 12. do 14. prosince, finále o dva dny později. Zápasy prostějovské skupiny bude tentokrát hostit nová hala vedle starých kurtů ve Sportovní ulici, vstup pro fanoušky bude tradičně volný.

„Parametry haly vyhovují, v tom není žádný problém. A jde o výrazně levnější řešení, než kdybychom hráli v hale vedle hotelu Tennis Club,“ vysvětlila změnu Petra Černošková, šéfka prostějovských tenisových projektů.

Prostějovský klub v průběhu sezóny zatím ovládl všechny soutěže družstev a pokusí se přidat i ten nejcennější triumf. Těsně před začátkem soutěže posílil TK Agrofert své šance na obhajobu angažováním dvou zahraničních posil. Na soupisku totiž přibyla olympijská vítězka a dvanáctá hráčka světa Belinda Benčičová i polská tenistka Maja Chwaliňská!

„Díky dobrým vztahům s tenistkami se naskytla možnost posílit ženskou část naší soupisky a tu jsme využili. Zvýšili jsme šanci na kvalitní výsledek a rozšířili možnosti nominací na jednotlivé zápasy,“ těší posílení sestavy kapitána Navrátila.

Do extraligy jinak vstoupí bez zahraničních posil, výjimky tvoří Igor Zelenay, deblový specialista ze Slovenska a Ukrajinec Vitalij Sachko. „Pro naše mladé hráče jsou extraligové zápasy velkou zkušeností, pro ty ostřílenější možnost odehrát první ostré duely po kondiční přípravě na novou sezónu,“ míní Černošková.

Elitní týmová soutěž bude opravdu především záležitostí českých tenistek a tenistů také u ostatních týmů. Několik zahraničních hráčů na soupiskách přesto figuruje. Tým RPM Spoje Praha nominoval Američana Tobyho Alexe Kodata, Přerov Slováka Jozefa Kovalíka. V obou případech jde ovšem o tenisty, kteří hrají extraligu pravidelně, což platí také u Prostějova v případě již zmíněné Zelenaye a Sachka. „Po letech je bereme za vlastního,“ říká s úsměvem Černošková.

Tři zahraniční posily hlásí Pardubice. Mužskou jedničkou bude Kenny De Schepper z Francie následovaný Uladzimirem Ignatikem. Mezi ženami bude hlavní oporou Alexandra Cadanțuová Ignatik, rumunská tenistka ze druhé světové stovky. Pražskou Spartu má posílit Kamil Majchrzak, 77. hráč světového žebříčku ATP. Očekává se také, že s last minute posilami se vytasí Přerov.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÝ TENIS je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 12. prosince